Akilles hiihto sosiaalisessa mediassa

    

 

 

 

18.5.2019 15:28

50 kilometrin hiihdossa olympiakultaa Korean olympialaisissa voittanut Iivo Niskanen erehtyi väärälle reitille Helsingissä juostulla puolimaratonilla lauantaina.

Niskanen oli puolimaratonilla kakkossijalla, mutta teki pitkän poikkeuksen maratonreitille kisan loppupuolella. Niskanen itse kertoi, että hän oli seurannut kilpailujärjestäjän pyörää, minkä vuoksi hän juoksi vikasuuntaan.

– Opastukset olivat aika heikot lopussa. Minulla ei ollut ihan näköyhteyttä ykköseen. Kun juoksin yksin toisena, ei ollut mitään merkkiä, minne pitää mennä. 26,5 kilometriä juoksin varmaan täysiä. Oli vähän rankempi puolimaraton tällä kertaa, Niskanen kertoi Yle Urheilulle maaliin päästyään.

Eksyminen sapetti Niskasta, sillä tulossa oli hyvä aika. Hän tavoitteli itse noin tunnin ja kymmenen minuutin pintaan tulevaa aikaa.

Kilpailujohtaja Markku Haverinen selitti Yle Urheilulle, että kilpailun kärjessä menevän kilpailijan edellä ajaa johtoauto. Tämän perässä yksinäisillä juoksijoilla on apuna pyöräilijät, jotka polkevat kilpailijoiden perässä.

– Tapahtui varmasti niin, että pyöräilijällä ei ollut ehkä tilanne ihan hallussa. Toisaalta siinä oli liikenteenohjaajia, jotka yrittivät huutaa Iivon perään, mutta hän meni niin kovaa ja meteli oli niin kova, etteivät huudot tavoittaneet Iivoa.

Haverisen mukaan paikalla on mittavankokoiset opasteet, mutta hän otti joka tapauksessa tapahtuneen järjestäjien piikkiin.

– Olen äärettömän pahoillani Iivon puolesta. Se oli meidän virheemme. Ikävä sattuma.

21,1 kilometriä pitkän puolimaratonin nopein oli Kenian Ibrahim Mukunga Wachira ajalla 1.10.24. Kilpailun puolivälissä Niskanen oli toisena, vajaan minuutin päässä Wachirasta.

Tähtäin vielä 3 000 metrille

Niskanen myönsi, että kilpailu tuntui jaloissa.

– Tämä on vähän riskialtis laji ja vielä juosta asfaltilla kauden alussa. Oli kuitenkin hauskaa. Jossain vaiheessa tulen varmaan juoksemaan tämän uudelleen, mutta ehkä sitten niin, että reitti on merkitty.

Hiihtokautensa Niskanen päätti pääsiäisen jälkeen. Hän kävi kilpailemassa Islannissa, minkä jälkeen piti viikon lomaa.

Tällä hetkellä harjoituskausi on hyvällä mallilla. Niskanen alkaa pikkuhiljaa nostaa harjoittelumääriä ja lähtee Norjaan lumille toukokuun loppupuolella.

Yhtenä juoksutavoitteena Niskasella on päästä syksyllä testaamaan 3 000 metriä radalle.

– Silloin olisin vähän paremmassa kunnossa, hoikempi ja tehnyt enemmän kovia harjoituksia. Juoksukin kulkee silloin paremmin. Olisi kiva juosta sellainen aika, josta ihmiset pystyvät vertaamaan, minkälaista vauhtia hiihtäjät juoksevat.

Tuolle matkalle Niskasen tähtäin on alittaa kahdeksan ja puoli minuuttia.

– Norjassa on sellainen taulukko, että sen ajan kun alittaa, on jo korkealla.

Lue myös:

Iivo Niskanen kolmanneksi Islannin kevätlumilla

Iivo Niskanen mittaa kevätvirettään Helsinki City Runilla toukokuussa: "Juoksu on minulle hyvä startti harjoituskauteen"

16.5.2019 7:00

KUORTANE. Krista Pärmäkoski ei huhtikuisen Ylitornion Suomen cupin jälkeen kahteen viikkon treenannut ollenkaan. Sen jälkeen hän aloitti omatoimisen harjoittelun, jolloin Suomen paras naishiihtäjä teki mitä halusi.

Varsinaista harjoitusohjelmaa ei vielä ollut. Pärmäkoski matkusti muun muassa Espanjaan laulaja Antti Tuiskun luo, ja Espanjassa treenejä kertyi yksi per päivä. Nyt valmistautuminen uuteen kauteen on jälleen alkanut, mutta motivaatio ei tällä kertaa syttynyt aivan itsestään.

– Mietin, että tuleeko motivaatiota ollenkaan. Selkeästi olin niin väsynyt, että kaipasin kunnon lepoa. Samanlainen kävi 2012, kun kiersin koko maailmancupin. Nyt lopputalveen tuli paljon kisoja ja paljon matkustusta. Se näkyi, Pärmäkoski kertoi.

Harjoituskauden alkuun toukokuisena viikonloppuna puhtia ovat tuoneet 14-vuotias juniori Akseli Pitkänen ja 13-vuotias Johannes Alarotu, jotka valikoituivat kuudetta kertaa järjestetyn Krista Pärmäkosken junnuleirin osanottajiksi. Ikäluokkansa parhaimmistoon kuuluvat pojat saivat Pärmäkosken naureskelemaan, sillä sen verran virtaa kaksikolla viikonlopun aikana riitti.

– Pojat ovat todella kovakuntoisia. Yritän niitä vähän vedättää, etteivät vedättäisi minua ihan joka lenkillä.

Krista Pärmäkoski.
Vesa Pöppönen / AOP

Ensimmäistä kertaa yksin

Muutama viikko sitten Pärmäkoski pudotti pommin ilmoittamalla, ettei harjoittele maajoukkueen mukana tänä kesänä. Pärmäkoski kirjoittaa urheilijasopimuksen marraskuussa ennen kansainvälisen kisakauden alkamista, jolloin hän liittyy takaisin maajoukkueen vahvuuteen.

Irtiotto aiheutti myös kritiikkiä, sillä maan kovin naishiihtäjä olisi mieluusti pidetty maajoukkueessa näyttämässä esimerkkiä nuoremmille. Maajoukkueen muut hiihtäjät eivät ilmoituksen jälkeen ole juurikaan olleet Pärmäkoskeen yhteydessä.

– Täytyy sanoa, että ei hirveästi ole muista kuulunut. Ymmärrän myös sen pointin, että nuoret varmasti kaipaisivat esimerkkiä.

– On siellä kuitenkin muita kokoneita maajoukkueurheiljoita. Ehkäpä nuoret, jotka nostettiin joukkueeseen, hyötyvät heistä enemmän leireillä kuin minusta. Tämä on vain viisi kuukautta. Esimerkkiä minulta näkee sitten talvella.

Oliko valmentajasi Matti Haaviston maajoukkueroolin muutoksella vaikutusta päätökseen, jonka teit?

– No, ei oikeastaan. Kyllä se oli kaikkinensa se, että halusin kokeilla jotain uutta. Ollaan niin paljon talvenkin aikana yhdessä, että tarvitsen omaa aikaa ja rauhaa. Nyt saan keskittyä ja rauhoittua ainakin.

Krista Pärmäkoski ja Marit Björgen.
AOP / imago sportfotodienst

Treenikaverit vielä haussa

Yksin oleminen antaa mahdollisuuksia, mutta aiheuttaa myös ekstrajärjestelyjä. Pärmäkoski on saamassa Lahteen oman testipaikan, johon on hankittu myös hiihtomatto. Matto mahdollistaa perinteisen hiihtoharjoittelun sekä tasatyöntöön panostamisen, jonka Pärmäkoski on valinnut harjoituskauden painopisteeksi. Leirikalenteri on lyöty lukkoon, mutta treeniseuraa puuttuu vielä.

– Ei vielä ole tiedossa kuin sen verran, että Ruotsin maajoukkue on tulossa samaan aikaan Sognefjellettiin (Norjaan) ja Venäjän maajoukkue myös. Natalia Neprjajeva voisi olla ominaisuuksiltaan sellainen, että hänen kanssaan olisi mielenkiintoista päästä harjoittelemaan.

– Varmasti treeniseuraa löytyy. Oslossa Holmenkollenin päivinä olisi tarkoitus saada seuraa naisista, jotka siellä asuvat.

Entä jos saisit valita treeniseuraksi ihan kenet vain, kenet ottaisit?

– Jos saisin valita, ottaisin Marit Björgenin. Hän on nyt äitiyslomalla, että ei ole varmaan niin hyvässä kunnossa, mutta nyt olisi mahdollisuus otta päänahka, Pärmäkoski nauraa leveästi hymyillen.

Lue myös:

Yllätysveto: Krista Pärmäkoski jättää maajoukkueen – hakee harjoituskaudelle uutta virtaa ulkomailta: "Muutos on aina iso riski"

Suomen hiihtomaajoukkue nimettiin – Krista Pärmäkosken tilalle nostettu nuoria lupauksia

Maajoukkuevalmentaja Krista Pärmäkosken lähdöstä: "Jatkossa pitää tehdä oma työ niin hyvin, ettei kukaan halua tehdä tällaisia ratkaisuja"

Asiantuntija pitää Pärmäkosken ratkaisua rohkeana, mutta yksi kysymys nousee esiin – ”Tämä ei lisää maajoukkueen toiminnan uskottavuutta”

Maajoukkueen jättänyt Krista Pärmäkoski lähtee kesäkuussa Norjaan kisoihin, valmentaja väläyttelee uusista sparraajista – "Jos kaipaa seuraa niin tervetuloa"

Maajoukkueringistä sivuun hypänneen Krista Pärmäkosken päätös yllätti Sami Jauhojärven: "Pientä ihmetystä herättää"

 

AJANKOHTAISTA

Sääntömääräinen kevätkokous 12.3.2019 klo 18.30 Kokonhallin saunakabinetissa.

Aktia Junior Cup järjestetään 3 maaliskuuta klo 11.00 Kokonniemen hiihtostadionilla 3-12v lapsille. Ilmoittautumiset j.b.ajanottopalvelu@gmail.com

Lähtölistat

Tulokset

 

_______________________________________________________

Stefan Löfving hiihto 2019 peruttu!

Järjestäjät eivät voi taata osallistujien turvallisuutta hiihtoreitillä.

 

NÅIDM  2.2.2019

Lähtölista henkilökohtaiset matkat

Lähtölista parisprinttiviesti

Kilpailuohje

Latukartat

NÅID mestaruuskisat Porvoossa 2.2.2019 (kilpailukutsuun)

 

- - - - - - 

Lasten Energia hiihtokoulu 6-10 -vuotiaille alkaa 24.1.2019 Kokonniemessä! Lue lisää 

Lumilajit liikuttavat tänä vuonna myös Porvoossa! Hiihtoliiton Lumipäivät-kiertue pysähtyy myös Porvoossa 13.2.2019. Tämä on kaikille avoin iltatapahtuma klo 18-20, jossa tehdään erilaista aktiviteettia sukset jalassa. Tämäkin tilaisuus on maksuton ja tapahtuma järjestetään Aurorahallin takana olevalla hiihtostadionilla. Laittakaa päivä kalentereihin ja kaikki joukolla mukaan.

- - - - - - - 

 

Käytä koodia 100123 ostaessasi Noname Webshopista ja saat 10% alennuksen ja samalla tuet hiihtojaoston toimintaa. 

Harrastehiihtoryhmä 7-11 vuotiaille lapsille 23.10.2018 alkaen

Hiihtojaosto on perustanut uuden harrastehiihtoryhmän 7-11 vuotiaille lapsille. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa (Ti) 23.10.2018 klo 18:00 alkaen. Syksyllä liikutaan monipuolisesti Kokonniemen maastossa ja suksille siirrytään välittömästi lumen saavuttua Porvooseen. Ryhmän vetäjinä toimivat hiihtojaoston omat juniorit.

Ryhmän toimintamaksu on 50 Eur koko vuodelta (sisältäen Skipassin, jossa mukana vakuutus).

Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteeseen akillesski@gmail.com.

 

Uusien seura-asujen tilaus 10.9.2018 klo 22 mennessä

Hiihtojaosto on valinnut uudeksi seura-aujen toimittajaksi Nonamen kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Ensimmäinen tilaus tehdään mahdollisimman pian. Tilaukset sähköpostitse miia.hento(at)gmail.com

Linkki hiihtoasuihin

 

 

----------------------------------------------------------

Kullanhuuhdontaa Kuhmon HS-loppukilpailuissa

Akilleen nuoret hiihtäjät vasatasivat viikonloppuna ennenäkemättömän  historiallisen hyvästä menestyksestä Kuhmon HS-loppukilpailuissa. Kahdella kultamitalilla ja melkein yhdellä pronssilla sekä useita hyviä sijoituksia, seura oli FSS-seuroista parhaiten menestynyt ja jakoi 9. sijan LHS kanssa pistetaulukossa johon ylsi 72 seuraa.

Melissa Lönnström oli henkilökohtaisella mestaruudella ja viestimestaruudellaan  Akilleen kuningatar. Wilma Lax joka hävisi pronssin 0,2 sek. distanssimatkalla mutta sai mitalin sitten ja kultaisen sellaisen viestissä.  Ida Suuronen oli viestin kolmas lenkki ja hän oli distanssimatkalla hienosti 18. Emelie Hägglund  N13 ensikertalainen hiihti loistavasti ollen sarjasssan 15. ja N14 sarjan sprintissä hienosti 29.  Lisäksi Elias Lönnström sijoittui hienost 26. M14 sarjassa ja oli siten mukana seurojen pisteenkeruussa. Muiden sijoitukset olivat M16 Amos Nordman 47. M15 Santeri Kortejärvi 57. M15 Anton Liukkonen 47. ja N15 Ada Kiiski 60.  http://www.extime.fi/kisasivut/kuhmo/

---------------------------------------------------------

Loistavia suorituksia talven FSSM-kisoista Luodosta. Yksi historian menestyksekkäimmistä kisoista Akilleen hiihdolle.  Saaliina 4 kultaa 9 hopeeta ja 2 pronssia

katso tuloksia ja kuvia kisasivuilta http://www.larsmoif.idrott.fi/skidakning/fssm_2018/

_____________________________________________________________

Muistakaa viimeinen osakilpailu Akilles Ski-Cupissa keskiviikkona 14.1. klo 18.30

______________________________________________________________

Lue kilpailuihin ilmoittautumisesta

Loistava viikonloppu Rebeccalle Iisalmessa

Rebecca Lönnqvist ylsi huippusuoritukseen nuorten SMkisojen N17 sarjan 10 km yhteislähtökisassa sijoittumalla 15. vapaalla hiihtotavalla käydyssä kilpailussa. Rebecca paransi näin aikaisempaa SM-sijoitusta 3 pykälällä ja osoitti halllitsevan molemmat hiihtotavat mestarillisesti.  Onnittelemme Rebecca viikonlopun hienoista hiihdoista.  

Loistavia suorituksia Nuorten SM-hiihdoissa Iisalmen Paloisvuorella.

Rebecca Lönnqvist teki upean hiihdon sijoittumalla 18. N17 sarjan 5 km P kun nuorten SM-hiihdot käynnistyivät tänään Iisalmessa. Suoritus on Rebeccan paras SM-sijoitus.  Lisäksi samassa sarjassa hiihtäneet Chira Gullqvist sijoittui hienosti 29. ja Sofia Valasti myös hienosti sijalle 38. Kaikki tytöt paransivat aikaisempia SM-sijoituksiaan merkittävästi. 

Nuorten miesten puolella Axel Nordman  hiihti myös hienostii ja vastasi  parhaasta sijoituksesta sijoittumalla M18 sarjan 10 km P sijalle 27. Samassa sarjassa hiihtivät myös Leevi ja Eetu Liukkonen jotka säestivät  hyvin sijoittumalla 32. ja 34

Akilleen kannalta SM-hiihdot saivat näin loistavan alun.  Kisat jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina.

 

 

___________________________________________

 

Lue Start-up info kaudesta 2017-18

___________________________________________

Talven kilpailuihin ilmoittautumiset!

Tulevan talven hiihtokilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu samalla tavalla kuin viime talvena. Lähetä ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen esapetri.liukkonen@gmail.com. Ilmoituksessa riittää kilpailun nimi, ajankohta, kilpailijan nimi ja sarja.

Huom.! Jos ilmoittautuminen tulee myöhässä, kilpailija tekee jälki-ilmoittautumisen itse kisajärjestäjälle ja suorittaa myös siihen liittyvän maksun suoraan kisajärjestäjän tilille. Seura korvaa maksusta normaalin osallistumismaksun suuruisen summan (jälki-ilmoittautumisen hinta on normaalisti tuplamaksu normaaliin verrattuna).

Akilleen omiin sarjahiihtoihin ilmoittautumisista tulee aina erillinen ohje MyClubin kautta.

 

 

! Historiallinen Hopeasompakulta Melissa Lönnströmille!

Melissa Lönnström teki urotyön voittaessaan T13 sarjan hopeasompamestaruuden Lempäälässä. Akilleen kokonaispanos sarjassa oli väkevä Wilma Lax oli 9. ja Ida Suuronen 18. Suuret onnittelut Mestaruudesta ja  hienosta suorituksista.  On meillä siinä tyttötrio!

Myös Rebecca Lönnqvist hiihti hienosti palkinnolle ollen 25. T16 sarjassa.  Akilleen muutkin hiihtäjät tekivät talven parhaan suoritukset Tärkeässä paikassa, ktso tulossivut.  Onnittelut koko joukkueelle hyvistä suorituksista

Katso Melissan voittajahaastattelu oh linkin takaa:

 http://www.hiihtoliitto.fi/hopeasompa/uutisia/13-sarjan-normaalimatkan-voitot-melissa-lonnstromille-ja-arttu-heikkiselle/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Latutilanne Porvoossa

 

Kuvia FSSM kisapäiviltä

FSSM tulospalveluun

 

Historiallinen SM-kulta Ann-Sofi Pitkäselle veteraanien  SM kilpailujen pitkillä matkoilla.

Ann-Sofi Pitkänen teki hiihtohistoria voittamalla seuran ensimmäisen Suomen mestaruuden kautta aikojen sarjassa N40  Finlandia-hiihdon yhteydessä hiihdettyjen pitkien matkojen veteraaninen SM-kilpailuissa. Suuret onnittelut Ann-Sofi:lle   Loistavaa menestystä säesti Marlene Grönqvist- Lönnström sijoittumalla 4. samassa sarjassa.

Miesten puolella Jan Aldén vastasi miesten mitalisaaliista voittamalla pronssimitalin M50sarjassa. Lisäksi M40 sarjassa Kim Lönnström oli 8, Arvo Luts 13 ja Tomi Laurén 19.

Finlandian yhteydessä hiihdettiin 100-vuotiaan isänmaamme kunniaksi myös 100 km matkan jossa Thomas Pitkänen oli 14. M40 sarjassa. 

Kun Veteraanit ratkoivat paremmuuttaan Lahdessa, nuoret olivat vauhdissa Liljendalissa jossa hiihdettiin NÅID.n mestaruuskisat. Akilleen mitalisaalis oli komea 5 henkilökohtaisella kultamitalilla 7 pronssia ja 5 hopeaa. Lisäksi parisprinteissa tuli 4 kultaa ja kaksi hopeaa.

Onnittelemme kaikkia menestyjiä loistavista suorituksista  lauantaina 4.2.2017 

 

Hopeasomman Loppukilpailu  /  Lempäälä 17-19.2.2017

 

---------

Esa Liukkonen ottaa vastuun hiihtojaoston rahastonhoitajana 1.1.2017 alkaen. Ilmoittautumiset ja matkakulut voi siis jatkossa osoittaa hänelle. Samalla hiihtojaosto haluaa kiittää edellistä rahastonhoitajaa Christina Bremer:ä seuran hyväksi tehdystä monivuotisesta työstä.

email: esapetri.liukkonen(at)gmail.com

tel. 040 716 9114

Osoite: Caloniuksenkatu 34, 06100 Porvoo

------

 

 

 

 

 

 

"