Akilles hiihto sosiaalisessa mediassa

    

 

 

 

17.4.2019 14:27

Suomi voisi harkita hakevansa talviolympialaisten ja paralympialaisten järjestämistä, arvioi tänään julkistettu selvitys. Noin kymmenentuhannen urheilijan kesäkisoille Suomella ei sen sijaan ole edellytyksiä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön pyytämän selvityksen teki Janne Leskinen, joka toimi aiemmin muun muassa Lahden 2017 MM-hiihtojen pääsihteerinä. Noin puoli vuotta kestäneessä selvityksessä haettiin tietopohjaa sille, voisiko Suomi joskus järjestää olympialaiset.

Suomi perustaa kisahaun mahdollisuuden Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n uudistukseen, joka tunnetaan nimellä Agenda 2020. KOK korostaa tulevissa olympiahauissa kustannustehokkuutta, ekologisuutta, eettisesti kestävää arvopohjaa ja läpinäkyvää hakuprosessia.

– Agenda 2020 muuttaa paljon sitä, miten kisoja voidaan hakea ja järjestää. Emme toki ole vielä siinä vaiheessa, että hakuprosessin voisi aloittaa, sanoi Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen tiedotustilaisuudessa.

Keskeisiä asioita mahdollisessa olympiahaussa ovat turvallisuusasiat ja mahdollisen kumppanimaan hakeminen kisojen järjestämiseen.

– Myös sen pitäisi olla kirkas ajatus, miksi Suomi haluaisi talviolympialaiset, Salonen sanoi.

Kesäkisojen osalta esteeksi tulevat jo suorituspaikkavaatimukset. Esimerkiksi jalkapallo, ratapyöräily ja uinti vaativat sellaisia kisapaikkoja, ettei niitä pystytä kestävästi rakentamaan Suomeen.

Kisaprosessi on pitkä, sillä KOK päättää kisoista yleensä seitsemän vuotta ennen niiden järjestämistä. Olympialaisten isäntäkaupunki järjestää totutusti myös paralympialaiset ainakin vuoteen 2032, johon asti KOK:n ja Kansainvälisen paralympiakomitean sopimus kestää.

Tukholman kisahaku vaikuttaa Suomeen

Helsinki isännöi kesäolympialaisia vuonna 1952. Helsinki ja Lahti hakivat vuoden 2006 talviolympialaisia yhdessä Norjan Lillehammerin kanssa, mutta Kansainvälinen olympiakomitea myönsi kisat tuolloin Italian Torinolle.

Toistaiseksi yksiäkään olympialaisia ei ole jaettu kahden maan kisakaupunkien kesken. Kesäolympialaisissa kilpailee yli 10 000 urheilijaa, ja kisavieraiden määrän vähintään tuplaavat muut joukkueiden jäsenet ja median edustajat. Talviolympialaiset ovat huomattavasti pienemmät, sillä niissä kisaa vajaat 3 000 urheilijaa.

Kansainvälinen olympiakomitea on myöntänyt kesäolympialaiset ja -paralympialaiset jo vuoteen 2028 asti, sillä Tokio isännöi ensi vuoden kisoja, Pariisi vuoden 2024 kisoja ja Los Angeles vuoden 2028 kisoja. Seuraavat talviolympialaiset ovat vuonna 2022 Kiinan Pekingissä, ja vuoden 2026 kisaisäntä ratkeaa ensi syksynä. Kisoja ovat hakeneet Tukholma sekä Italiasta Torino ja Cortina d'Ampezzo.

Ruotsin haun onnistumisella on vaikutuksia Suomen mahdolliseen kisahakuun. Jos Ruotsi saa 2026 talvikisat, Suomen ei kannata hakea kisoja heti perään.

Juttua päivitetty kello 16.25: Lisätty kommentteja ja lisätietoja selvityksestä.

Lue myös:

Ruotsin olympiahakemus meni täpärälle – hallitus ilmoitti tukevansa hanketta vasta alkuviikosta

Suomi selvittää pikavauhtia, voisiko olympialaisia järjestää täällä – ministeriö myönsi lisärahan Olympiakomitealle

16.4.2019 10:53

Huhtikuussa 2018 Johanna Matintalo vietti hiihtäjän minilomaa hymyssä suin: plakkarissa olivat uran ensimmäiset talviolympiakisat ja uunituore 10. sija Lahden maailmancupissa. Suomalaisen hiihtoväen katseet olivat syystäkin naulittuina tuolloin 21-vuotiaaseen Pöytyän Urheilijoiden lupaukseen, josta moni toivoi manttelinperijää vastikään sukset naulaan ripustaneelle Aino-Kaisa Saariselle.

Talveen 2018–19 lähdettäessä odotukset olivat katossa paitsi laji-ihmisillä myös Matintalolla itsellään. Kaudesta tuli kuitenkin painajainen. Jos Matintalo oli vuosi sitten yhtä hymyä, nyt siihen on eri syy: kauden päättyminen oli henkisesti valtava helpotus.

– Se ei ollut kausi, jollaista odotin. Varmasti moni muukin odotti minulta enemmän, mutta teen tätä lähtökohtaisesti sen takia, että haluan itse menestyä. Siksi olen itse myös kaikkein pettynein, Matintalo, 22, kiteyttää tuntonsa Yle Urheilulle.

Vahvoja viitteitä Matintalon vaikeuksista näkyi jo marraskuussa, maailmancupin avausviikonloppuna Rukalla. Matintalo jäi päämatkallaan perinteisen hiihtotavan 10 kilometrillä kärjestä yli kaksi ja puoli minuuttia, ja lopputuloksissa sijoitus painui 34:nneksi. Se oli vasta alkusoittoa, sillä viikkoa myöhemmin hiihdetyllä Lillehammerin minikiertueella Matintalo löytyi sijoilta 65, 55 ja 43.

Beitostölenin viestin jälkeen Matintalo päätyi valmentajansa Ville Oksasen kanssa ratkaisuun vetäytyä maailmancupista harjoittelemaan.

– Minulla oli haasteita tilanteen kokonaishallinnan kanssa. Sen takia jouduimme muokkaamaan harjoitusohjelmaa ja niitä suunnitelmia, joita olimme alun perin tehneet, Matintalo sanoo.

Matintalo ja valmentaja Oksanen eivät halua kertoa, mitkä harjoituskauden tekijät johtivat alkukauden heikkoihin tuloksiin.

– En halua avata sen tarkemmin tai eritellä harjoituskauden asioita, mutta kisakauden isot ongelmat eivät ole salaisuuksia, Matintalo sanoo ja viittaa vyyhtiin, joka alkoi tammikuun lopulla.

Nopea pudotus pohjalle

Matintalo palasi tammikuussa maailmancupiin kuuden viikon tauolta ja sijoittui heti Otepään kympillä 15:nneksi. Ero kärkikymmenikköön oli kaventunut Rukan yli minuutista 28 sekuntiin siitäkin huolimatta, että hänen vauhdinjakonsa oli perinteisen hiihtotavan väliaikalähdössä kaukana optimaalisesta.

Tilastot ja Matintalon oma tuntemus puhuivat silti selvää kieltä, että vaikeuksien jälkeen suunta oli oikea silmällä pitäen sekä Lahdessa alkavia nuorten MM-kisoja että helmikuussa odottavaa Seefeldin MM-turneeta.

Matintalon viikkojen työ tuhoutui kaksi päivää Otepään valonpilkahduksen jälkeen, tiistaina 22. tammikuuta.

– Aamulla olo oli hyvä ja olin tehnyt treeninkin, mutta alkuillasta kuume nousi nopeasti. Parissa tunnissa oksensin kaiken ulos, ja sitä kesti sitten pari päivää, Matintalo kertaa.

Johanna Matintalo oli väsynyt mutta tyytyväinen päästyään maaliin Otepään 10 kilometrillä.
Johanna Matintalon kauden paras hiihto nähtiin Otepään maailmancupissa tammikuussa.AOP / imago sport

Keskiviikkona ja perjantaina Matintalolla ei ollut asiaa Lahden MM-laduille, vaan nuoren hiihtäjän tie vei laboratoriokokeisiin. Kun vielä puolitoista viikkoa sairastumisen jälkeen Matintalo oli Imatran SM-kisoissa kaukana kilpailukykyisestä, alkoi huoli hiipiä puseroon myös aikuisten MM-kekkereiden puolesta.

– Tauti oli niin raju, etten ehtinyt palautua Imatran SM-kisoihin. Painoni putosi pari-kolme kiloa, ja vaikka sairauden akuuttivaihe meni nopeasti ohi, minulla oli isoja ongelmia palautua ja saada tilanne normalisoitua.

– Akuutin vaiheen jälkeen en saanut viikkoon energioita kunnolla imeytymään. Paino ei noussut, vaikka söin ja keskityin tervehtymiseen. Kroppa ei ollut yhteistyöhaluinen. Sairastuminen oli ajankohdallisesti katastrofi, Matintalo kertoo.

Hämmästyttävää kyllä, Matintalo sai Lahdessa tehtyjen laboratoriotestien tulokset vasta Imatran SM-hiihtojen jälkeen – siis puolitoista viikkoa näytteenottopäivästä. Tulokset paljastivat Matintalon kärsivän noroviruksesta.

– Jos olisin tiennyt noroviruksesta ennen Imatraa, olisin varmasti harkinnut kilpailemista vielä kaksi kertaa. En tosin pane mitään sen piikkiin, etten saanut diagnoosia ajoissa. Minun pitäisi urheilijana tuntea oma kroppani paremmin ja sitä kautta se, olenko valmis kilpailemaan.

Matintalon mukaan päätökseen lähteä SM-hiihtoihin vaikutti pettymys, että nuorten MM-hiihdot jäivät häneltä väliin.

– Urheilijat tekevät paljon päätöksiä tunne- ja fiilispohjalta, mutta nuorten MM-hiihtojen ja aikuisten SM-kisojen ajalta sain tosi paljon oppia siitä, että välillä pitää pystyä arvioimaan asioita vielä enemmän järjen kanssa eikä vain tunnepohjalta. Siinä, että hiihdin Imatran SM-kisoissa, ei jälkikäteen ajateltuna ollut mitään järkeä, Matintalo sanoo ja kuvailee Seefeldin MM-matkaan valmistaumisen muuttuneen "tulipalojen sammutteluksi".

Ei ehtinyt huippukuntoon

Helmikuun lopussa, 26 päivää Imatran surkean SM-startin jälkeen Matintalo sijoittui Seefeldin MM-kympillä 17:nneksi. Tasaisessa kisassa eroa viidenteen sijaan jäi lopulta vain 28 sekuntia.

– En ole tyytyväinen sijoitukseen, mutta lähtökohtiin nähden tiedän, että pystyin lähelle sen hetkistä maksimiani.

– Jos kisoja edeltävät viikot olisivat olleet normaaleja, tulos ei ainakaan olisi ollut huonompi.

MM-kisoissa Matintalo sai hiihtää myös yhdistelmäkisan (32:s), mutta paikka Suomen viestinelikossa oli karannut jo ulottumattomiin. Kevätlumilla Matintalo osallistui vielä Norjassa kolmeen maailmancupin kisaan, joissa ylsi pisteille (28:s) vain Holmenkollenin 30 kilometrillä. Kun kauden päättäneissä SM-kisoissakaan Matintalo ei ollut lähelläkään mitalivauhtia, kesäloma ei tullut syliin hetkeäkään liian aikaisin.

Matintalo myöntää, että nuoruusvuosien nopeiden kehitysvuosien jälkeen takapakkien täyteinen kausi oli henkisesti ylivoimaisesti raskain.

– Olen saanut tärkeää tukea lähipiiriltäni. Läheiset ovat tietenkin tienneet koko ajan niistä haasteista, joita olen joutunut käymään läpi. En kuitenkaan halunnut avata näitä asioita muille yksityiskohtaisemmin kauden aikana, koska en kokenut sen muuttavan mitään. Minulle riitti, että sain tärkeimmiltä ihmisiltä tarvitsemani tuen. Näin kauden jälkeen näistä voi kertoa muillekin.

– Nyt kun lähes kaikki meni huonosti, mutta tulos oli silti tuollainen, se antaa uskoa tuleviin vuosiin. Jos pysyn terveenä, hyviä sijoja on otettavissa, Matintalo vakuuttaa.

Lisää tehoharjoituksia

Suomen hiihtopiireissä on talven aikana käyty paljon keskustelua kotimaisen harjoituskulttuurin sisällöstä, jossa vanhemman polven mukaan kilpailunomainen tehoharjoittelu on jäänyt peruskestävyyden jalkoihin. Urheilulehti kirjoitti tammikuussa aiheesta artikkelin, jossa yksi puhujista oli Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi.

– Jokaisen olisi syytä miettiä, onko herkkyyskausina tehty riittävän paljon tehoharjoituksia? Hitautta ja kestävyyttä pystyy harjoittelemaan vaikka loppuelämän ajan, Jauhojärvi sanoi.

Matintalo kertoo jo tehneensä valmentajansa kanssa peliliikkeitä.

– Viime kaudella oli tarkoitus tehdä harjoituksissa aiempaa enemmän tehoja, nopeutta ja voimaa, mutta haasteet estivät toteutuksen. Ensi kaudella toiveissa on viedä suunnitelma läpi.

Johanna Matintalo hiihti puolikuntoisena Imatran SM-laduilla.
Johanna Matintalo hiihti puolikuntoisena Imatran SM-laduilla.Hannu Luostarinen / AOP

Ensi talven lumilla Matintalo haluaa yksittäisten huippuonnistumisen sijaan nostaa perustasoaan. Tavoite on helppo ymmärtää, kun vilkaisee Matintalon parhaita sijoituksia maailmancupissa. Vaikka hän sijoittui 12:nneksi Otepään maailmancupin kympillä jo tammikuussa 2017, silti hän on sijoittunut 15 parhaan joukkoon vain kolmesti, kerran per kausi.

– Tasaisuuden löytäminen on ykkösjuttu. Jos saisin nostettua perustasoni perinteisellä kymppisakin korville, silloin yksittäiset huippusijoitukset voivat olla mitä vain.

– Vapaa on ollut iso projekti, jonka tuloksia en ole saanut ulosmitattua ongelmien takia. Haluan saada harjoituskaudella vapaan sellaiselle tasolle, että pystyn hiihtämään Tour de Skin lisäksi muita minikiertueita aiempaa paremmin, Matintalo sanoo.

Ennen toukokuussa alkavaa harjoituskautta Matintalo kertoo lähtevänsä läheistensä kanssa vielä ulkomaille lomamatkalle, jonka kohdetta hän ei paljasta.

Ennen marraskuussa alkavaa kautta häneltä ja kotimaiselta desingyritykseltä on luvassa myös uusi kuvausmallisto. Viime syksynä julkaistut muotikuvat saivat huomattavaa näkyvyyttä paitsi Suomessa myös kansainvälisesti.

– Se sai paljon huomiota, mutta ei häirinnyt keskittymistäni harjoitteluun millään tavalla, vaikka näin jotkut ajattelivat ja uutisoivat virheellisesti. Kuvaukset olivat päinvastoin todella mukavaa vastapainoa, että sain tehdä välillä jotain erilaisiakin hommia, Matintalo kertoo loma-aikana tehdystä yhden päivän kuvaussessiosta.

Vastaava kuvauspäivä on takana myös tältä keväältä, mutta sen paikasta, sisällöstä ja tuotoksista Matintalo ei vielä hiisku.

– Olimme tekemässä vähän uusia juttuja ensi kautta varten. En halua paljastaa siitä sen enempää, Matintalo sanoo.

Lue myös:

Kommentti: Suomalaisen hiihdon taso on oikeasti tämä – naapurimaiden superlupaukset menevät ohi oikealta ja vasemmalta, kun Suomessa ilakoidaan sijasta 23

Hiihdon valmennusjohto kokoustaa ensi viikolla – Pöydällä ainakin valmennuksen ja A-maajoukkueen kokoonpano: "Haasteita on ollut"

Kiinaan lähteneet suomalaisvalmentajat kertovat nyt, mitä miljardeja maksavan olympiahankkeen ytimessä oikeasti tapahtuu – Antti Leppävuori: ”Kukaan ei tiedä, mitä toiset tekevät”

 

AJANKOHTAISTA

Sääntömääräinen kevätkokous 12.3.2019 klo 18.30 Kokonhallin saunakabinetissa.

Aktia Junior Cup järjestetään 3 maaliskuuta klo 11.00 Kokonniemen hiihtostadionilla 3-12v lapsille. Ilmoittautumiset j.b.ajanottopalvelu@gmail.com

Lähtölistat

Tulokset

 

_______________________________________________________

Stefan Löfving hiihto 2019 peruttu!

Järjestäjät eivät voi taata osallistujien turvallisuutta hiihtoreitillä.

 

NÅIDM  2.2.2019

Lähtölista henkilökohtaiset matkat

Lähtölista parisprinttiviesti

Kilpailuohje

Latukartat

NÅID mestaruuskisat Porvoossa 2.2.2019 (kilpailukutsuun)

 

- - - - - - 

Lasten Energia hiihtokoulu 6-10 -vuotiaille alkaa 24.1.2019 Kokonniemessä! Lue lisää 

Lumilajit liikuttavat tänä vuonna myös Porvoossa! Hiihtoliiton Lumipäivät-kiertue pysähtyy myös Porvoossa 13.2.2019. Tämä on kaikille avoin iltatapahtuma klo 18-20, jossa tehdään erilaista aktiviteettia sukset jalassa. Tämäkin tilaisuus on maksuton ja tapahtuma järjestetään Aurorahallin takana olevalla hiihtostadionilla. Laittakaa päivä kalentereihin ja kaikki joukolla mukaan.

- - - - - - - 

 

Käytä koodia 100123 ostaessasi Noname Webshopista ja saat 10% alennuksen ja samalla tuet hiihtojaoston toimintaa. 

Harrastehiihtoryhmä 7-11 vuotiaille lapsille 23.10.2018 alkaen

Hiihtojaosto on perustanut uuden harrastehiihtoryhmän 7-11 vuotiaille lapsille. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa (Ti) 23.10.2018 klo 18:00 alkaen. Syksyllä liikutaan monipuolisesti Kokonniemen maastossa ja suksille siirrytään välittömästi lumen saavuttua Porvooseen. Ryhmän vetäjinä toimivat hiihtojaoston omat juniorit.

Ryhmän toimintamaksu on 50 Eur koko vuodelta (sisältäen Skipassin, jossa mukana vakuutus).

Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteeseen akillesski@gmail.com.

 

Uusien seura-asujen tilaus 10.9.2018 klo 22 mennessä

Hiihtojaosto on valinnut uudeksi seura-aujen toimittajaksi Nonamen kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Ensimmäinen tilaus tehdään mahdollisimman pian. Tilaukset sähköpostitse miia.hento(at)gmail.com

Linkki hiihtoasuihin

 

 

----------------------------------------------------------

Kullanhuuhdontaa Kuhmon HS-loppukilpailuissa

Akilleen nuoret hiihtäjät vasatasivat viikonloppuna ennenäkemättömän  historiallisen hyvästä menestyksestä Kuhmon HS-loppukilpailuissa. Kahdella kultamitalilla ja melkein yhdellä pronssilla sekä useita hyviä sijoituksia, seura oli FSS-seuroista parhaiten menestynyt ja jakoi 9. sijan LHS kanssa pistetaulukossa johon ylsi 72 seuraa.

Melissa Lönnström oli henkilökohtaisella mestaruudella ja viestimestaruudellaan  Akilleen kuningatar. Wilma Lax joka hävisi pronssin 0,2 sek. distanssimatkalla mutta sai mitalin sitten ja kultaisen sellaisen viestissä.  Ida Suuronen oli viestin kolmas lenkki ja hän oli distanssimatkalla hienosti 18. Emelie Hägglund  N13 ensikertalainen hiihti loistavasti ollen sarjasssan 15. ja N14 sarjan sprintissä hienosti 29.  Lisäksi Elias Lönnström sijoittui hienost 26. M14 sarjassa ja oli siten mukana seurojen pisteenkeruussa. Muiden sijoitukset olivat M16 Amos Nordman 47. M15 Santeri Kortejärvi 57. M15 Anton Liukkonen 47. ja N15 Ada Kiiski 60.  http://www.extime.fi/kisasivut/kuhmo/

---------------------------------------------------------

Loistavia suorituksia talven FSSM-kisoista Luodosta. Yksi historian menestyksekkäimmistä kisoista Akilleen hiihdolle.  Saaliina 4 kultaa 9 hopeeta ja 2 pronssia

katso tuloksia ja kuvia kisasivuilta http://www.larsmoif.idrott.fi/skidakning/fssm_2018/

_____________________________________________________________

Muistakaa viimeinen osakilpailu Akilles Ski-Cupissa keskiviikkona 14.1. klo 18.30

______________________________________________________________

Lue kilpailuihin ilmoittautumisesta

Loistava viikonloppu Rebeccalle Iisalmessa

Rebecca Lönnqvist ylsi huippusuoritukseen nuorten SMkisojen N17 sarjan 10 km yhteislähtökisassa sijoittumalla 15. vapaalla hiihtotavalla käydyssä kilpailussa. Rebecca paransi näin aikaisempaa SM-sijoitusta 3 pykälällä ja osoitti halllitsevan molemmat hiihtotavat mestarillisesti.  Onnittelemme Rebecca viikonlopun hienoista hiihdoista.  

Loistavia suorituksia Nuorten SM-hiihdoissa Iisalmen Paloisvuorella.

Rebecca Lönnqvist teki upean hiihdon sijoittumalla 18. N17 sarjan 5 km P kun nuorten SM-hiihdot käynnistyivät tänään Iisalmessa. Suoritus on Rebeccan paras SM-sijoitus.  Lisäksi samassa sarjassa hiihtäneet Chira Gullqvist sijoittui hienosti 29. ja Sofia Valasti myös hienosti sijalle 38. Kaikki tytöt paransivat aikaisempia SM-sijoituksiaan merkittävästi. 

Nuorten miesten puolella Axel Nordman  hiihti myös hienostii ja vastasi  parhaasta sijoituksesta sijoittumalla M18 sarjan 10 km P sijalle 27. Samassa sarjassa hiihtivät myös Leevi ja Eetu Liukkonen jotka säestivät  hyvin sijoittumalla 32. ja 34

Akilleen kannalta SM-hiihdot saivat näin loistavan alun.  Kisat jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina.

 

 

___________________________________________

 

Lue Start-up info kaudesta 2017-18

___________________________________________

Talven kilpailuihin ilmoittautumiset!

Tulevan talven hiihtokilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu samalla tavalla kuin viime talvena. Lähetä ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen esapetri.liukkonen@gmail.com. Ilmoituksessa riittää kilpailun nimi, ajankohta, kilpailijan nimi ja sarja.

Huom.! Jos ilmoittautuminen tulee myöhässä, kilpailija tekee jälki-ilmoittautumisen itse kisajärjestäjälle ja suorittaa myös siihen liittyvän maksun suoraan kisajärjestäjän tilille. Seura korvaa maksusta normaalin osallistumismaksun suuruisen summan (jälki-ilmoittautumisen hinta on normaalisti tuplamaksu normaaliin verrattuna).

Akilleen omiin sarjahiihtoihin ilmoittautumisista tulee aina erillinen ohje MyClubin kautta.

 

 

! Historiallinen Hopeasompakulta Melissa Lönnströmille!

Melissa Lönnström teki urotyön voittaessaan T13 sarjan hopeasompamestaruuden Lempäälässä. Akilleen kokonaispanos sarjassa oli väkevä Wilma Lax oli 9. ja Ida Suuronen 18. Suuret onnittelut Mestaruudesta ja  hienosta suorituksista.  On meillä siinä tyttötrio!

Myös Rebecca Lönnqvist hiihti hienosti palkinnolle ollen 25. T16 sarjassa.  Akilleen muutkin hiihtäjät tekivät talven parhaan suoritukset Tärkeässä paikassa, ktso tulossivut.  Onnittelut koko joukkueelle hyvistä suorituksista

Katso Melissan voittajahaastattelu oh linkin takaa:

 http://www.hiihtoliitto.fi/hopeasompa/uutisia/13-sarjan-normaalimatkan-voitot-melissa-lonnstromille-ja-arttu-heikkiselle/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Latutilanne Porvoossa

 

Kuvia FSSM kisapäiviltä

FSSM tulospalveluun

 

Historiallinen SM-kulta Ann-Sofi Pitkäselle veteraanien  SM kilpailujen pitkillä matkoilla.

Ann-Sofi Pitkänen teki hiihtohistoria voittamalla seuran ensimmäisen Suomen mestaruuden kautta aikojen sarjassa N40  Finlandia-hiihdon yhteydessä hiihdettyjen pitkien matkojen veteraaninen SM-kilpailuissa. Suuret onnittelut Ann-Sofi:lle   Loistavaa menestystä säesti Marlene Grönqvist- Lönnström sijoittumalla 4. samassa sarjassa.

Miesten puolella Jan Aldén vastasi miesten mitalisaaliista voittamalla pronssimitalin M50sarjassa. Lisäksi M40 sarjassa Kim Lönnström oli 8, Arvo Luts 13 ja Tomi Laurén 19.

Finlandian yhteydessä hiihdettiin 100-vuotiaan isänmaamme kunniaksi myös 100 km matkan jossa Thomas Pitkänen oli 14. M40 sarjassa. 

Kun Veteraanit ratkoivat paremmuuttaan Lahdessa, nuoret olivat vauhdissa Liljendalissa jossa hiihdettiin NÅID.n mestaruuskisat. Akilleen mitalisaalis oli komea 5 henkilökohtaisella kultamitalilla 7 pronssia ja 5 hopeaa. Lisäksi parisprinteissa tuli 4 kultaa ja kaksi hopeaa.

Onnittelemme kaikkia menestyjiä loistavista suorituksista  lauantaina 4.2.2017 

 

Hopeasomman Loppukilpailu  /  Lempäälä 17-19.2.2017

 

---------

Esa Liukkonen ottaa vastuun hiihtojaoston rahastonhoitajana 1.1.2017 alkaen. Ilmoittautumiset ja matkakulut voi siis jatkossa osoittaa hänelle. Samalla hiihtojaosto haluaa kiittää edellistä rahastonhoitajaa Christina Bremer:ä seuran hyväksi tehdystä monivuotisesta työstä.

email: esapetri.liukkonen(at)gmail.com

tel. 040 716 9114

Osoite: Caloniuksenkatu 34, 06100 Porvoo

------

 

 

 

 

 

 

"