Akilles hiihto sosiaalisessa mediassa

    

 

 

 

18.1.2019 18:20

Yhdistetyn hiihdon maailmancupin kilpailu perjantaina Ranskan Chaux-Neuvessa sai päävalmentaja Petter Kukkosen sadattelemaan. Kukkonen turvautui suomen kielen karkeimpiin voimasanoihin, kun Ilkka Herola oli parhaana suomalaisena 31:s. Leevi Mutru oli maalissa 33:s ja Arttu Mäkiaho 44:s.

Päävalmentaja otti vastuun surkeasta tuloksesta ja ankeasta alkukaudesta, joka johtuu kaikkien maajoukkueurheilijoiden huonosta hyppyvireestä.

– Surkeat ja ala-arvoiset suoritukset sekä mäessä että hiihdossa. Ei päästy tänään mihinkään, Kukkonen selitti manauksensa jälkeen kiukkuaan.

– Olemme tehneet kesällä ja syksyllä kardinaalimunauksia valmennuksessa, ja keskellä kautta suuntaa on vaikea muuttaa. Miten olen voinutkaan olla niin, etten ole ollut tästä yhtään hajulla.

Jokaisella maajoukkuemiehellä on ongelmansa, eikä Kukkonen halunnut niitä eritellä. Päävalmentajana hän otti vastuun karskisti kannettavakseen.

– Valmentajan pitää katsoa ja nähdä, mutta me emme olleet hereillä. Mäessä olemme kaikessa pahasti jäljessä, myös välineissä, Kukkonen tuskaili.

Viimeinen mahdollisuus

Maailmancup jatkuu Chaux-Neuvessa lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina suomalaiset pyrkivät 30 joukkoon, mikä oikeuttaisi minikiertueen kolmanteen kilpailuun.

– Jos saisimme edes kaksi miestä sunnuntaille, Kukkonen toivoi.

Maailmancupin seuraavat kilpailut ovat 26.–27. tammikuuta Trondheimissa, mutta suomalaiset jättävät Norjan startit väliin.

– Keskitymme harjoitteluun ja yritämme pelastaa, mitä pelastettavissa vielä on, Kukkonen kaavaili suomalaisille treenijaksoa.

– Kokoamme porukan yhteen ja pidämme harjoitusleirin, jossa hypätään paljon. Tämä on meidän viimeinen mahdollisuus, eikä tämä tästä enää tällä kaudella huipuksi käänny.

Itävallan Franz-Josef Rehrl saavutti Chaux-Neuven kilpailussa uransa ensimmäisen voiton maailmancupissa. Norjan Espen Björnstad oli toinen ja Saksa Fabian Riessle kolmas.

Chaux-Neuven ensimmäisessä kilpailussa hiihdettiin vain viisi kilometriä. Lauantaina hiihto-osuus on 10 ja sunnuntaina 15 kilometriä.

Lue myös:

Itävallan Rehrl kiiti uransa ensimmäiseen henkilökohtaiseen maailmancupin osakilpailuvoittoon – Ilkka Herola suomalaiskolmikon paras

Kärkikahinoihin palannut Herola tuuletti onnistumisiaan ja pitää kiinni MM-mitalinäkemyksestään: ”Tämä oli positiivinen veto"

Vaisusti hypännyt Suomen yhdistetyn joukkue rakentaa MM-suunnitelman uusiksi: ”Tässä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa”

18.1.2019 15:11

Venäjän ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Vladimir Dratšovsyyttää lajin supertähtiä venäläisen Aleksandr Loginovin ahdistelusta.

Dratshov kertoo venäläiselle Sport-Expressille, että he aikovat keskustella kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n kanssa Loginoviin kohdistuneesta häirinnästä.

Kansainväliset tähdet Ranskan Martin Fourcaden johdolla ovat arvostelleet venäläistä kovin sanoin. Fourcade vaati venäläiseltä anteeksipyyntöä ja parempaa käytöstä.

– Loginov saa osallistua maailmancupin kilpailuihin. Me saamme myös olla tyytymättömiä tilanteeseen ja hänen käytökseensä. Ei ole olemassa mitään sääntöjä, jotka kieltävät sen, Fourcade jyrähti Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Loginov oli kilpailukiellossa 2014–2016 annettuaan positiivisen dopingnäytteen. Häntä epäillään myös dopingrikkeestä vuoden 2017 MM-kisoissa. Loginov on kiistänyt syytökset.

IBU:n puheenjohtaja Olle Dahlinin mukaan Dratšov ei ole ollut vielä yhteydessä kansainväliseen ampumahiihtoliittoon. Dahlin sanoo kuitenkin olevansa valmis keskustelemaan asiasta.

Lue myös:

Ruotsalaiselle olympiavoittajalle kovasta dopingkritiikistä varoitus omalta valmentajalta – uhkasi lyödäkin: "Tästä tulee tuskallinen kokemus”

Suomalaisvalmentaja letkautti ampumahiihdon supertähtien dopingriidasta ja Venäjästä: ”Lähdetäänkö Uralin taakse katsomaan urheilijoiden tekemisiä?”

Doping sytytti sanasodan ampumahiihdon maailmancupissa – supertähti tyrmistyi venäläisvoittajan käytöksestä: ”Hänen täytyy pyytää anteeksi”

Dopingista syytetty venäläinen ampumahiihtäjä on loistanut alkukaudella – norjalaiset kommentoivat värikkäästi: ”Pankkirosvotkin päästetään ulos vankilasta”

 

AJANKOHTAISTA

Lasten Energia hiihtokoulu 6-10 -vuotiaille alkaa 24.1.2019 Kokonniemessä! Lue lisää 

Lumilajit liikuttavat tänä vuonna myös Porvoossa! Hiihtoliiton Lumipäivät-kiertue pysähtyy myös Porvoossa 13.2.2019. Tämä on kaikille avoin iltatapahtuma, jossa tehdään erilaista aktiviteettia sukset jalassa. Tämäkin tilaisuus on maksuton ja tapahtuma järjestetään Aurorahallin takana olevalla hiihtostadionilla. Laittakaa päivä kalentereihin ja kaikki joukolla mukaan.

 

NÅID mestaruuskisat Porvoossa 2.2.2019 (kilpailukutsuun)

 

Käytä koodia 100123 ostaessasi Noname Webshopista ja saat 10% alennuksen ja samalla tuet hiihtojaoston toimintaa. 

Harrastehiihtoryhmä 7-11 vuotiaille lapsille 23.10.2018 alkaen

Hiihtojaosto on perustanut uuden harrastehiihtoryhmän 7-11 vuotiaille lapsille. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa (Ti) 23.10.2018 klo 18:00 alkaen. Syksyllä liikutaan monipuolisesti Kokonniemen maastossa ja suksille siirrytään välittömästi lumen saavuttua Porvooseen. Ryhmän vetäjinä toimivat hiihtojaoston omat juniorit.

Ryhmän toimintamaksu on 50 Eur koko vuodelta (sisältäen Skipassin, jossa mukana vakuutus).

Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteeseen akillesski@gmail.com.

 

Uusien seura-asujen tilaus 10.9.2018 klo 22 mennessä

Hiihtojaosto on valinnut uudeksi seura-aujen toimittajaksi Nonamen kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Ensimmäinen tilaus tehdään mahdollisimman pian. Tilaukset sähköpostitse miia.hento(at)gmail.com

Linkki hiihtoasuihin

 

 

----------------------------------------------------------

Kullanhuuhdontaa Kuhmon HS-loppukilpailuissa

Akilleen nuoret hiihtäjät vasatasivat viikonloppuna ennenäkemättömän  historiallisen hyvästä menestyksestä Kuhmon HS-loppukilpailuissa. Kahdella kultamitalilla ja melkein yhdellä pronssilla sekä useita hyviä sijoituksia, seura oli FSS-seuroista parhaiten menestynyt ja jakoi 9. sijan LHS kanssa pistetaulukossa johon ylsi 72 seuraa.

Melissa Lönnström oli henkilökohtaisella mestaruudella ja viestimestaruudellaan  Akilleen kuningatar. Wilma Lax joka hävisi pronssin 0,2 sek. distanssimatkalla mutta sai mitalin sitten ja kultaisen sellaisen viestissä.  Ida Suuronen oli viestin kolmas lenkki ja hän oli distanssimatkalla hienosti 18. Emelie Hägglund  N13 ensikertalainen hiihti loistavasti ollen sarjasssan 15. ja N14 sarjan sprintissä hienosti 29.  Lisäksi Elias Lönnström sijoittui hienost 26. M14 sarjassa ja oli siten mukana seurojen pisteenkeruussa. Muiden sijoitukset olivat M16 Amos Nordman 47. M15 Santeri Kortejärvi 57. M15 Anton Liukkonen 47. ja N15 Ada Kiiski 60.  http://www.extime.fi/kisasivut/kuhmo/

---------------------------------------------------------

Loistavia suorituksia talven FSSM-kisoista Luodosta. Yksi historian menestyksekkäimmistä kisoista Akilleen hiihdolle.  Saaliina 4 kultaa 9 hopeeta ja 2 pronssia

katso tuloksia ja kuvia kisasivuilta http://www.larsmoif.idrott.fi/skidakning/fssm_2018/

_____________________________________________________________

Muistakaa viimeinen osakilpailu Akilles Ski-Cupissa keskiviikkona 14.1. klo 18.30

______________________________________________________________

Lue kilpailuihin ilmoittautumisesta

Loistava viikonloppu Rebeccalle Iisalmessa

Rebecca Lönnqvist ylsi huippusuoritukseen nuorten SMkisojen N17 sarjan 10 km yhteislähtökisassa sijoittumalla 15. vapaalla hiihtotavalla käydyssä kilpailussa. Rebecca paransi näin aikaisempaa SM-sijoitusta 3 pykälällä ja osoitti halllitsevan molemmat hiihtotavat mestarillisesti.  Onnittelemme Rebecca viikonlopun hienoista hiihdoista.  

Loistavia suorituksia Nuorten SM-hiihdoissa Iisalmen Paloisvuorella.

Rebecca Lönnqvist teki upean hiihdon sijoittumalla 18. N17 sarjan 5 km P kun nuorten SM-hiihdot käynnistyivät tänään Iisalmessa. Suoritus on Rebeccan paras SM-sijoitus.  Lisäksi samassa sarjassa hiihtäneet Chira Gullqvist sijoittui hienosti 29. ja Sofia Valasti myös hienosti sijalle 38. Kaikki tytöt paransivat aikaisempia SM-sijoituksiaan merkittävästi. 

Nuorten miesten puolella Axel Nordman  hiihti myös hienostii ja vastasi  parhaasta sijoituksesta sijoittumalla M18 sarjan 10 km P sijalle 27. Samassa sarjassa hiihtivät myös Leevi ja Eetu Liukkonen jotka säestivät  hyvin sijoittumalla 32. ja 34

Akilleen kannalta SM-hiihdot saivat näin loistavan alun.  Kisat jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina.

 

 

___________________________________________

 

Lue Start-up info kaudesta 2017-18

___________________________________________

Talven kilpailuihin ilmoittautumiset!

Tulevan talven hiihtokilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu samalla tavalla kuin viime talvena. Lähetä ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen esapetri.liukkonen@gmail.com. Ilmoituksessa riittää kilpailun nimi, ajankohta, kilpailijan nimi ja sarja.

Huom.! Jos ilmoittautuminen tulee myöhässä, kilpailija tekee jälki-ilmoittautumisen itse kisajärjestäjälle ja suorittaa myös siihen liittyvän maksun suoraan kisajärjestäjän tilille. Seura korvaa maksusta normaalin osallistumismaksun suuruisen summan (jälki-ilmoittautumisen hinta on normaalisti tuplamaksu normaaliin verrattuna).

Akilleen omiin sarjahiihtoihin ilmoittautumisista tulee aina erillinen ohje MyClubin kautta.

 

 

! Historiallinen Hopeasompakulta Melissa Lönnströmille!

Melissa Lönnström teki urotyön voittaessaan T13 sarjan hopeasompamestaruuden Lempäälässä. Akilleen kokonaispanos sarjassa oli väkevä Wilma Lax oli 9. ja Ida Suuronen 18. Suuret onnittelut Mestaruudesta ja  hienosta suorituksista.  On meillä siinä tyttötrio!

Myös Rebecca Lönnqvist hiihti hienosti palkinnolle ollen 25. T16 sarjassa.  Akilleen muutkin hiihtäjät tekivät talven parhaan suoritukset Tärkeässä paikassa, ktso tulossivut.  Onnittelut koko joukkueelle hyvistä suorituksista

Katso Melissan voittajahaastattelu oh linkin takaa:

 http://www.hiihtoliitto.fi/hopeasompa/uutisia/13-sarjan-normaalimatkan-voitot-melissa-lonnstromille-ja-arttu-heikkiselle/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Latutilanne Porvoossa

 

Kuvia FSSM kisapäiviltä

FSSM tulospalveluun

 

Historiallinen SM-kulta Ann-Sofi Pitkäselle veteraanien  SM kilpailujen pitkillä matkoilla.

Ann-Sofi Pitkänen teki hiihtohistoria voittamalla seuran ensimmäisen Suomen mestaruuden kautta aikojen sarjassa N40  Finlandia-hiihdon yhteydessä hiihdettyjen pitkien matkojen veteraaninen SM-kilpailuissa. Suuret onnittelut Ann-Sofi:lle   Loistavaa menestystä säesti Marlene Grönqvist- Lönnström sijoittumalla 4. samassa sarjassa.

Miesten puolella Jan Aldén vastasi miesten mitalisaaliista voittamalla pronssimitalin M50sarjassa. Lisäksi M40 sarjassa Kim Lönnström oli 8, Arvo Luts 13 ja Tomi Laurén 19.

Finlandian yhteydessä hiihdettiin 100-vuotiaan isänmaamme kunniaksi myös 100 km matkan jossa Thomas Pitkänen oli 14. M40 sarjassa. 

Kun Veteraanit ratkoivat paremmuuttaan Lahdessa, nuoret olivat vauhdissa Liljendalissa jossa hiihdettiin NÅID.n mestaruuskisat. Akilleen mitalisaalis oli komea 5 henkilökohtaisella kultamitalilla 7 pronssia ja 5 hopeaa. Lisäksi parisprinteissa tuli 4 kultaa ja kaksi hopeaa.

Onnittelemme kaikkia menestyjiä loistavista suorituksista  lauantaina 4.2.2017 

 

Hopeasomman Loppukilpailu  /  Lempäälä 17-19.2.2017

 

---------

Esa Liukkonen ottaa vastuun hiihtojaoston rahastonhoitajana 1.1.2017 alkaen. Ilmoittautumiset ja matkakulut voi siis jatkossa osoittaa hänelle. Samalla hiihtojaosto haluaa kiittää edellistä rahastonhoitajaa Christina Bremer:ä seuran hyväksi tehdystä monivuotisesta työstä.

email: esapetri.liukkonen(at)gmail.com

tel. 040 716 9114

Osoite: Caloniuksenkatu 34, 06100 Porvoo

------

 

 

 

 

 

 

"