Facebook

 

 

 

15.11.2018 19:13

Suomalaishiihtäjät Rukan maailmancupiin ovat julki. Kisat käynnistyvät 23. marraskuuta Kuusamossa.

Mäkihypyn maailmancupin kausi käynnistyy Puolan Wislassa jo tulevana viikonloppuna ja Rukan kokoonpano julkistetaan vasta ensi viikolla.

Kisoja voi seurata Ylen kanavilla.

Naisten maajoukkueryhmä

Sprintit

Anni Kainulainen
Johanna Matintalo
Laura Mononen
Kerttu Niskanen
Leena Nurmi
Krista Pärmäkoski

Normaalimatkat

Johanna Matintalo
Laura Mononen
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski
Eveliina Piippo
Riitta-Liisa Roponen

Kansallinen ryhmä

Sprintit

Heini Hokkanen
Andrea Julin
Anita Kirvesniemi
Anne Kyllönen
Katri Lylynperä
Maaret Pajunoja
Petra Torvinen
Johanna Ukkola
Hanna Varjus

Varalla: Siiri Saalo, Vilma Nissinen, Senni Vuolle

Normaalimatkat

Maija Hakala
Heini Hokkanen
Anni Kainulainen
Anne Kyllönen
Katri Lylynperä
Vilma Nissinen
Marjaana Pitkänen
Susanna Saapunki
Johanna Ukkola

Varalla: Rebecca Immonen, Andrea Julin, Terhi Pollari

Miesten maajoukkueryhmä

Sprintit

Ristomatti Hakola
Martti Jylhä
Ari Luusua
Joni Mäki
Anssi Pentsinen
Lauri Vuorinen

Normaalimatkat

Ristomatti Hakola
Matti Heikkinen
Perttu Hyvärinen
Lari Lehtonen
Iivo Niskanen
Lauri Vuorinen

Kansallinen ryhmä

Sprintit

*Ville Ahonen
Juuso Haarala
Heikki Korpela
Lauri Lepistö
Lauri Mannila
Juho Mikkonen
Ville-Petteri Saarela
Turo Sipilä
Verneri Suhonen

Varalla: Leo Rantahalvari, Aleksi Parttimaa, Joonas Sarkkinen

Normaalimatkat

Juuso Haarala
Martti Jylhä
Joni Mäki
Antti Ojansivu
Aleksi Parttimaa
Anssi Pentsinen
Joonas Sarkkinen
Kari Varis
Ari Luusua

Varalla: Markus Vuorela, Lauri Lepistö, Tero Similä

Yhdistetty

Ilkka Herola
Eero Hirvonen
Waltteri Karhumaa
Wille Karhumaa
Atte Kettunen
Atte Korhonen
Leevi Mutru
Arttu Mäkiaho
Otto Niittykoski.

Päätös Hirvosen kilpailemisesta tehdään myöhemmin.

Lue myös:

Pääsihteeri: Rukan maailmancup saadaan vietyä läpi haastavista olosuhteista huolimatta

Jättiyllätys Rovaniemellä – Hakola löi Iivo Niskasen selvästi: "Sanoisin, että aika hyvä hiihto meikäläiseltä"

Luonnonlapsi, lupsakka savolainen ja nopea kiihtyjä haastavat myllyttäjän ja riskinottajan – Sami Jauhojärvi paljastaa, ketkä Suomen maajoukkueessa oikein hiihtävät

Korjaus 15.11.2018 kello 20.00: Normaalimatkan kansalliseen ryhmään lisätty Ari Luusua ja kolmanneksi varahiihtäjäksi sunnuntain naisten kilpailuun päivitetty Terhi Pollari.

Lisäys 15.11.2018 kello 20.11: Lisätty yhdistetyn urheilijat.

15.11.2018 8:12

Suomen maastohiihtotähti Krista Pärmäkoski sai Hiihtoliiton TD-ryhmältä kirjallisen varoituksen sunnuntain tapahtumista Rovaniemen Suomen cupin sprinttikisassa. Ylivoimaisessa johdossa ollut Pärmäkoski päästi loppusuoralla tarkoituksella kaksi kilpailijaa ohitseen ja putosi jatkosta.

Pärmäkoski rikkoi Hiihtoliiton sopupeli-pykälää. Tiukkapipoisella tulkinnalla Pärmäkoski olisi voinut saada kilpailukiellon. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila pitää kirjallista varoitusta sopivana.

– Kyllä tämä varmasti antaa Pärmäkoskelle ja kaikille muillekin hiihtäjille muistutuksen, että pitää olla paremmin tietoinen lajin säännöistä ja yleisistä sopimuksista. En usko, että meillä on sellaisia urheilijoita, jotka haluaisivat tahallisesti tällaista tehdä. Kristankin tapauksessa suurin syy oli se, että takana oli jalot ajatukset. Sprintissä se vääristää kilpailun lopputulosta.

Kalle Lassila
Kalle Lassila.Tomi Hänninen

Lassila arvioi, että päätös olisi ollut sama, vaikka arvioitavana olisi ollut jonkun muun hiihtäjän tempaus. Pärmäkoskea hän pitää siinä mielessä erityisasemassa, että olympiamitalisti on hyvin seurattu urheilija ja suurennuslasin alla. Yle Urheilun asiantuntija pohtii, että Pärmäkosken kaikki tekemiset ja tekemättä jättämiset huomioidaan ja niihin reagoidaan voimakkaammin.

Rovaniemen Suomen cupin tapauksella on seurauksia tulevaisuuteen. Hiihtoliitto aikoo muuttaa parikymmentä vuotta vanhaa sopupeli-pykälää nykyaikaisempaan suuntaan.

– Sillä varmasti saadaan räikeimmät ja selkeimmät tilanteet pois, mutta urheilijalla aina on oma päätäntävalta siitä, että millä teholla kilpailun suorittaa. Eri lajeissa urheilijalla voi olla ennen kilpailua tai kilpailun aikana muuttuvia tekijöitä. Urheilijat haluavat varmistaa, että ei tule loukkaantumisia tai uran jatkoa vaarantavia tekijöitä, Lassila painottaa.

Lue myös:

Hiihtoliitto aikoo muuttaa kilpailusääntöjään Pärmäkosken kohutempun jäljiltä: "Ahtaasti tulkittuna toimintakielto olisi ollut oikea ratkaisu"

Krista Pärmäkoski selvisi ilman kilpailukieltoa luovutuksestaan – Hiihtoliitto antoi kirjallisen varoituksen

Päävalmentaja kiistää tuplaroolin vaikutuksen Pärmäkoski-jupakassa: "Isossa kuvassa tämä oli hyvin ikävä tapahtuma"

Varoituksella luovutussopasta päässyt Pärmäkoski: "En olisi kuvitellut, että joudun tällaiseen pyöritykseen"

 

AJANKOHTAISTA

Sääntömääräinen syyskokous 13.11.2018 klo. 18.30 Kokonhallin saunakabinetissa.

 

Harrastehiihtoryhmä 7-11 vuotiaille lapsille 23.10.2018 alkaen

Hiihtojaosto on perustanut uuden harrastehiihtoryhmän 7-11 vuotiaille lapsille. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa (Ti) 23.10.2018 klo 18:00 alkaen. Syksyllä liikutaan monipuolisesti Kokonniemen maastossa ja suksille siirrytään välittömästi lumen saavuttua Porvooseen. Ryhmän vetäjinä toimivat hiihtojaoston omat juniorit.

Ryhmän toimintamaksu on 50 Eur koko vuodelta (sisältäen Skipassin, jossa mukana vakuutus).

Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteeseen akillesski@gmail.com.

 

Uusien seura-asujen tilaus 10.9.2018 klo 22 mennessä

Hiihtojaosto on valinnut uudeksi seura-aujen toimittajaksi Nonamen kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Ensimmäinen tilaus tehdään mahdollisimman pian. Tilaukset sähköpostitse miia.hento(at)gmail.com

Linkki hiihtoasuihin

 

 

----------------------------------------------------------

Kullanhuuhdontaa Kuhmon HS-loppukilpailuissa

Akilleen nuoret hiihtäjät vasatasivat viikonloppuna ennenäkemättömän  historiallisen hyvästä menestyksestä Kuhmon HS-loppukilpailuissa. Kahdella kultamitalilla ja melkein yhdellä pronssilla sekä useita hyviä sijoituksia, seura oli FSS-seuroista parhaiten menestynyt ja jakoi 9. sijan LHS kanssa pistetaulukossa johon ylsi 72 seuraa.

Melissa Lönnström oli henkilökohtaisella mestaruudella ja viestimestaruudellaan  Akilleen kuningatar. Wilma Lax joka hävisi pronssin 0,2 sek. distanssimatkalla mutta sai mitalin sitten ja kultaisen sellaisen viestissä.  Ida Suuronen oli viestin kolmas lenkki ja hän oli distanssimatkalla hienosti 18. Emelie Hägglund  N13 ensikertalainen hiihti loistavasti ollen sarjasssan 15. ja N14 sarjan sprintissä hienosti 29.  Lisäksi Elias Lönnström sijoittui hienost 26. M14 sarjassa ja oli siten mukana seurojen pisteenkeruussa. Muiden sijoitukset olivat M16 Amos Nordman 47. M15 Santeri Kortejärvi 57. M15 Anton Liukkonen 47. ja N15 Ada Kiiski 60.  http://www.extime.fi/kisasivut/kuhmo/

---------------------------------------------------------

Loistavia suorituksia talven FSSM-kisoista Luodosta. Yksi historian menestyksekkäimmistä kisoista Akilleen hiihdolle.  Saaliina 4 kultaa 9 hopeeta ja 2 pronssia

katso tuloksia ja kuvia kisasivuilta http://www.larsmoif.idrott.fi/skidakning/fssm_2018/

_____________________________________________________________

Muistakaa viimeinen osakilpailu Akilles Ski-Cupissa keskiviikkona 14.1. klo 18.30

______________________________________________________________

Lue kilpailuihin ilmoittautumisesta

Loistava viikonloppu Rebeccalle Iisalmessa

Rebecca Lönnqvist ylsi huippusuoritukseen nuorten SMkisojen N17 sarjan 10 km yhteislähtökisassa sijoittumalla 15. vapaalla hiihtotavalla käydyssä kilpailussa. Rebecca paransi näin aikaisempaa SM-sijoitusta 3 pykälällä ja osoitti halllitsevan molemmat hiihtotavat mestarillisesti.  Onnittelemme Rebecca viikonlopun hienoista hiihdoista.  

Loistavia suorituksia Nuorten SM-hiihdoissa Iisalmen Paloisvuorella.

Rebecca Lönnqvist teki upean hiihdon sijoittumalla 18. N17 sarjan 5 km P kun nuorten SM-hiihdot käynnistyivät tänään Iisalmessa. Suoritus on Rebeccan paras SM-sijoitus.  Lisäksi samassa sarjassa hiihtäneet Chira Gullqvist sijoittui hienosti 29. ja Sofia Valasti myös hienosti sijalle 38. Kaikki tytöt paransivat aikaisempia SM-sijoituksiaan merkittävästi. 

Nuorten miesten puolella Axel Nordman  hiihti myös hienostii ja vastasi  parhaasta sijoituksesta sijoittumalla M18 sarjan 10 km P sijalle 27. Samassa sarjassa hiihtivät myös Leevi ja Eetu Liukkonen jotka säestivät  hyvin sijoittumalla 32. ja 34

Akilleen kannalta SM-hiihdot saivat näin loistavan alun.  Kisat jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina.

 

 

___________________________________________

 

Lue Start-up info kaudesta 2017-18

___________________________________________

Talven kilpailuihin ilmoittautumiset!

Tulevan talven hiihtokilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu samalla tavalla kuin viime talvena. Lähetä ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen esapetri.liukkonen@gmail.com. Ilmoituksessa riittää kilpailun nimi, ajankohta, kilpailijan nimi ja sarja.

Huom.! Jos ilmoittautuminen tulee myöhässä, kilpailija tekee jälki-ilmoittautumisen itse kisajärjestäjälle ja suorittaa myös siihen liittyvän maksun suoraan kisajärjestäjän tilille. Seura korvaa maksusta normaalin osallistumismaksun suuruisen summan (jälki-ilmoittautumisen hinta on normaalisti tuplamaksu normaaliin verrattuna).

Akilleen omiin sarjahiihtoihin ilmoittautumisista tulee aina erillinen ohje MyClubin kautta.

 

 

! Historiallinen Hopeasompakulta Melissa Lönnströmille!

Melissa Lönnström teki urotyön voittaessaan T13 sarjan hopeasompamestaruuden Lempäälässä. Akilleen kokonaispanos sarjassa oli väkevä Wilma Lax oli 9. ja Ida Suuronen 18. Suuret onnittelut Mestaruudesta ja  hienosta suorituksista.  On meillä siinä tyttötrio!

Myös Rebecca Lönnqvist hiihti hienosti palkinnolle ollen 25. T16 sarjassa.  Akilleen muutkin hiihtäjät tekivät talven parhaan suoritukset Tärkeässä paikassa, ktso tulossivut.  Onnittelut koko joukkueelle hyvistä suorituksista

Katso Melissan voittajahaastattelu oh linkin takaa:

 http://www.hiihtoliitto.fi/hopeasompa/uutisia/13-sarjan-normaalimatkan-voitot-melissa-lonnstromille-ja-arttu-heikkiselle/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Latutilanne Porvoossa

 

Kuvia FSSM kisapäiviltä

FSSM tulospalveluun

 

Historiallinen SM-kulta Ann-Sofi Pitkäselle veteraanien  SM kilpailujen pitkillä matkoilla.

Ann-Sofi Pitkänen teki hiihtohistoria voittamalla seuran ensimmäisen Suomen mestaruuden kautta aikojen sarjassa N40  Finlandia-hiihdon yhteydessä hiihdettyjen pitkien matkojen veteraaninen SM-kilpailuissa. Suuret onnittelut Ann-Sofi:lle   Loistavaa menestystä säesti Marlene Grönqvist- Lönnström sijoittumalla 4. samassa sarjassa.

Miesten puolella Jan Aldén vastasi miesten mitalisaaliista voittamalla pronssimitalin M50sarjassa. Lisäksi M40 sarjassa Kim Lönnström oli 8, Arvo Luts 13 ja Tomi Laurén 19.

Finlandian yhteydessä hiihdettiin 100-vuotiaan isänmaamme kunniaksi myös 100 km matkan jossa Thomas Pitkänen oli 14. M40 sarjassa. 

Kun Veteraanit ratkoivat paremmuuttaan Lahdessa, nuoret olivat vauhdissa Liljendalissa jossa hiihdettiin NÅID.n mestaruuskisat. Akilleen mitalisaalis oli komea 5 henkilökohtaisella kultamitalilla 7 pronssia ja 5 hopeaa. Lisäksi parisprinteissa tuli 4 kultaa ja kaksi hopeaa.

Onnittelemme kaikkia menestyjiä loistavista suorituksista  lauantaina 4.2.2017 

 

Hopeasomman Loppukilpailu  /  Lempäälä 17-19.2.2017

 

---------

Esa Liukkonen ottaa vastuun hiihtojaoston rahastonhoitajana 1.1.2017 alkaen. Ilmoittautumiset ja matkakulut voi siis jatkossa osoittaa hänelle. Samalla hiihtojaosto haluaa kiittää edellistä rahastonhoitajaa Christina Bremer:ä seuran hyväksi tehdystä monivuotisesta työstä.

email: esapetri.liukkonen(at)gmail.com

tel. 040 716 9114

Osoite: Caloniuksenkatu 34, 06100 Porvoo

------

 

 

 

 

 

 

"