Akilles hiihto sosiaalisessa mediassa

    

 

 

 

23.3.2019 18:03

Norjan Johannes Hösflöt Kläbo otti entistä vankemman otteen, kun hän oli ykkönen myös lauantain 15 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa.

Paljon tapahtumia sisältäneessä kisassa Kläbo ehti jopa kertaalleen kaatua, mutta tokeni siitä nopeasti. Kläbo ehti ottaa jopa kiribonuspisteet hetki kaatumisen jälkeen. Loppusuoralla hän oli omaa luokkaansa.

Suomen Ristomatti Hakola onnistui myös ollen 10:s.

– Todella hieno hiihto. Hän on ollut tällä kaudella normaalimatkoilla 9 ja 10. Siinä on ollut huimaa kehitystä. Mies on itse määrittäny, että sprintissä ja normalaimatkalla sijoitukset 10 parhaan joukkoon, niin on iso pyssy. Nyt hän on sellainen, Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila sanoo.

Ajatellen miesten maailmancupin kokonaiskisan voittotaistoa yksi kisan ratkaisuista nähtiin, kun Venäjän Aleksandr Bolshunovilta katkesi sauva 1,9 kilometriä ennen maalia.

– Kläbon ja Bolshunovin tilanteet erilaiset. Kläbolla oli paljon voimia ja se ei aiheuttanut suuria ongelmia siinä. Bolshunovin haaveri oli haastavampi. Hän oli itse väsyneempi siinä vaiheessa kisaa. Kärjessä mentiin myös kovaa, Lassila sanoo.

– Mutta ei se hiihtäminen näyttänyt siltä, että olisi pystynyt vastaamaan enää.

Bolshunov on urakoinut hurjan paljon tällä kaudella. Hän hiihti Tour de Skin kokonaan läpi ja oli mukana Cognen maailmancupissa juuri ennen MM-kisoja. Lisäksi Bolshunov kisasi kaikki matkat Seefeldin MM-kisoissa ja senkin jälkeen.

– Minulle tulee mieleen Rocky-elokuvasta samantyylinen venäläinen (Ivan Drago). Hän on ilmeetön ja eleetön kaveri. Kun tulee kisapaikalla vastaan, vähän pelottaa katsoa silmiin. Suorittaminen on sellaista, että mikään ei vaikuta. Kaikki kisat pystyy vetämään. MM-kisoissakin kesken kisojen sanottiin, että kaveri saattaa olla väsynyt. Silti tuli viime hetkellä viivalle ja sielläkin huippusuoritus, Lassila toteaa.

Mutta Kläbo on selvä ennakkosuosikki sunnuntaina, kun kauden päätteeksi kisataan 10 kilometrin takaa-ajo.

– Kläbo lähtee suurella etumatkalla liikkeelle. Hänellä on kaikki maailman vaihtoehdot. Hän on sellaisessa kunnossa nyt. Hän voi yrittää hiihtää karkuun tai odotella muita ja hoitaa sitten kirin, Lassila sanoo.

Lue lisää:

Ristomatti Hakola pyssytti kymmenenneksi ja olisi voinut jättää sauvat kotiin, Kläbo otti jälleen omansa

23.3.2019 17:54

Ristomatti Hakola nousi "isojen pyssyjen" joukkoon miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa maastohiihdon maailmancupin päätösviikonloppuna Quebecissä. Hakola oli kisan kymmenes ja jäi kilpailun voittaneesta Norjan Johannes Hösflot Kläbosta 18,2 sekuntia.

Maailmancupin viimeistä edellinen startti oli ennakkoon kahden miehen kauppa. Norjalaistähti Kläbo vankisti maailmancupin johtoaan voitolla, kun toisena kokonaiskilpailussa oleva venäläishaastaja Aleksander Bolshunov jäi kisassa seitsemänneksi 17,4 sekuntia Kläbosta.

Yli 70 hiihtäjää taivalsi 15 kilometrin matkaa epätavallisen tasaisesti. Esimerkiksi vielä 6,5 kilometrin väliaikapaikalla sijalla 50. ollut Matti Heikkinen oli jäänyt kisan kärjestä vain reilut 26 sekuntia. Sijalla 37. ollut Lauri Vuorinen oli kärkeä perässä olemattomat 13 sekuntia. Lopputuloksissa suomalaisista Heikkinen oli 37:s (+2.09,0), Vuorinen 42:s (+2.22,9) ja Joni Mäki 51:s (+2.48,4).

Kisan toiseksi hiihti kotikisoissaan ja uransa päätösmaailmancupin kautta kisaava Kanadan Alex Harvey. Hän jäi Kläbosta 0,8 sekuntia. Norjalaismenestyksen täydensi Didrik Tönseth kolmannella sijallaan (+1,3).

– Tänään oli unelmakeli, mutta sauvat olisi voinut jättää lähtöön. Sauva-ura on niin pehmeä, että tasatyöntö oli melkoista painimista, Hakola kuvaili Yle Urheilulle.

– En mä tiedä, oliko vielä isoa pyssyä. Mutta oli ihan hyvä kisa. Sai aika lailla päästellä täysiä. Takana oli aika kova vastatuuli. Jos siellä joutui yksin, niin sitten vasta oli hirveää, Hakola sanoi.

Maailmancupin viimeinen kilpailu hiihdetään sunnuntaina 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajona.

Lue myös:

Katso hurjan kisan kooste: Hakolasta iso pyssy, "pelottava venäläinen" tyrmättiin maailmancupin voittotaistossa – kaatunut Kläbo juhli

Therese Johaug on lyöty maailmancupissakin! Ruotsalaistähti voittoon, Pärmäkoski tutusti viides

Matti Heikkiselle uran viimeinen maailmancup-viikonloppu on suuri kiitoksen paikka: ”Tärkeää sulkea tiensä päähän tulevat asiat”

 

AJANKOHTAISTA

Sääntömääräinen kevätkokous 12.3.2019 klo 18.30 Kokonhallin saunakabinetissa.

Aktia Junior Cup järjestetään 3 maaliskuuta klo 11.00 Kokonniemen hiihtostadionilla 3-12v lapsille. Ilmoittautumiset j.b.ajanottopalvelu@gmail.com

Lähtölistat

Tulokset

 

_______________________________________________________

Stefan Löfving hiihto 2019 peruttu!

Järjestäjät eivät voi taata osallistujien turvallisuutta hiihtoreitillä.

 

NÅIDM  2.2.2019

Lähtölista henkilökohtaiset matkat

Lähtölista parisprinttiviesti

Kilpailuohje

Latukartat

NÅID mestaruuskisat Porvoossa 2.2.2019 (kilpailukutsuun)

 

- - - - - - 

Lasten Energia hiihtokoulu 6-10 -vuotiaille alkaa 24.1.2019 Kokonniemessä! Lue lisää 

Lumilajit liikuttavat tänä vuonna myös Porvoossa! Hiihtoliiton Lumipäivät-kiertue pysähtyy myös Porvoossa 13.2.2019. Tämä on kaikille avoin iltatapahtuma klo 18-20, jossa tehdään erilaista aktiviteettia sukset jalassa. Tämäkin tilaisuus on maksuton ja tapahtuma järjestetään Aurorahallin takana olevalla hiihtostadionilla. Laittakaa päivä kalentereihin ja kaikki joukolla mukaan.

- - - - - - - 

 

Käytä koodia 100123 ostaessasi Noname Webshopista ja saat 10% alennuksen ja samalla tuet hiihtojaoston toimintaa. 

Harrastehiihtoryhmä 7-11 vuotiaille lapsille 23.10.2018 alkaen

Hiihtojaosto on perustanut uuden harrastehiihtoryhmän 7-11 vuotiaille lapsille. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa (Ti) 23.10.2018 klo 18:00 alkaen. Syksyllä liikutaan monipuolisesti Kokonniemen maastossa ja suksille siirrytään välittömästi lumen saavuttua Porvooseen. Ryhmän vetäjinä toimivat hiihtojaoston omat juniorit.

Ryhmän toimintamaksu on 50 Eur koko vuodelta (sisältäen Skipassin, jossa mukana vakuutus).

Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteeseen akillesski@gmail.com.

 

Uusien seura-asujen tilaus 10.9.2018 klo 22 mennessä

Hiihtojaosto on valinnut uudeksi seura-aujen toimittajaksi Nonamen kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Ensimmäinen tilaus tehdään mahdollisimman pian. Tilaukset sähköpostitse miia.hento(at)gmail.com

Linkki hiihtoasuihin

 

 

----------------------------------------------------------

Kullanhuuhdontaa Kuhmon HS-loppukilpailuissa

Akilleen nuoret hiihtäjät vasatasivat viikonloppuna ennenäkemättömän  historiallisen hyvästä menestyksestä Kuhmon HS-loppukilpailuissa. Kahdella kultamitalilla ja melkein yhdellä pronssilla sekä useita hyviä sijoituksia, seura oli FSS-seuroista parhaiten menestynyt ja jakoi 9. sijan LHS kanssa pistetaulukossa johon ylsi 72 seuraa.

Melissa Lönnström oli henkilökohtaisella mestaruudella ja viestimestaruudellaan  Akilleen kuningatar. Wilma Lax joka hävisi pronssin 0,2 sek. distanssimatkalla mutta sai mitalin sitten ja kultaisen sellaisen viestissä.  Ida Suuronen oli viestin kolmas lenkki ja hän oli distanssimatkalla hienosti 18. Emelie Hägglund  N13 ensikertalainen hiihti loistavasti ollen sarjasssan 15. ja N14 sarjan sprintissä hienosti 29.  Lisäksi Elias Lönnström sijoittui hienost 26. M14 sarjassa ja oli siten mukana seurojen pisteenkeruussa. Muiden sijoitukset olivat M16 Amos Nordman 47. M15 Santeri Kortejärvi 57. M15 Anton Liukkonen 47. ja N15 Ada Kiiski 60.  http://www.extime.fi/kisasivut/kuhmo/

---------------------------------------------------------

Loistavia suorituksia talven FSSM-kisoista Luodosta. Yksi historian menestyksekkäimmistä kisoista Akilleen hiihdolle.  Saaliina 4 kultaa 9 hopeeta ja 2 pronssia

katso tuloksia ja kuvia kisasivuilta http://www.larsmoif.idrott.fi/skidakning/fssm_2018/

_____________________________________________________________

Muistakaa viimeinen osakilpailu Akilles Ski-Cupissa keskiviikkona 14.1. klo 18.30

______________________________________________________________

Lue kilpailuihin ilmoittautumisesta

Loistava viikonloppu Rebeccalle Iisalmessa

Rebecca Lönnqvist ylsi huippusuoritukseen nuorten SMkisojen N17 sarjan 10 km yhteislähtökisassa sijoittumalla 15. vapaalla hiihtotavalla käydyssä kilpailussa. Rebecca paransi näin aikaisempaa SM-sijoitusta 3 pykälällä ja osoitti halllitsevan molemmat hiihtotavat mestarillisesti.  Onnittelemme Rebecca viikonlopun hienoista hiihdoista.  

Loistavia suorituksia Nuorten SM-hiihdoissa Iisalmen Paloisvuorella.

Rebecca Lönnqvist teki upean hiihdon sijoittumalla 18. N17 sarjan 5 km P kun nuorten SM-hiihdot käynnistyivät tänään Iisalmessa. Suoritus on Rebeccan paras SM-sijoitus.  Lisäksi samassa sarjassa hiihtäneet Chira Gullqvist sijoittui hienosti 29. ja Sofia Valasti myös hienosti sijalle 38. Kaikki tytöt paransivat aikaisempia SM-sijoituksiaan merkittävästi. 

Nuorten miesten puolella Axel Nordman  hiihti myös hienostii ja vastasi  parhaasta sijoituksesta sijoittumalla M18 sarjan 10 km P sijalle 27. Samassa sarjassa hiihtivät myös Leevi ja Eetu Liukkonen jotka säestivät  hyvin sijoittumalla 32. ja 34

Akilleen kannalta SM-hiihdot saivat näin loistavan alun.  Kisat jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina.

 

 

___________________________________________

 

Lue Start-up info kaudesta 2017-18

___________________________________________

Talven kilpailuihin ilmoittautumiset!

Tulevan talven hiihtokilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu samalla tavalla kuin viime talvena. Lähetä ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen esapetri.liukkonen@gmail.com. Ilmoituksessa riittää kilpailun nimi, ajankohta, kilpailijan nimi ja sarja.

Huom.! Jos ilmoittautuminen tulee myöhässä, kilpailija tekee jälki-ilmoittautumisen itse kisajärjestäjälle ja suorittaa myös siihen liittyvän maksun suoraan kisajärjestäjän tilille. Seura korvaa maksusta normaalin osallistumismaksun suuruisen summan (jälki-ilmoittautumisen hinta on normaalisti tuplamaksu normaaliin verrattuna).

Akilleen omiin sarjahiihtoihin ilmoittautumisista tulee aina erillinen ohje MyClubin kautta.

 

 

! Historiallinen Hopeasompakulta Melissa Lönnströmille!

Melissa Lönnström teki urotyön voittaessaan T13 sarjan hopeasompamestaruuden Lempäälässä. Akilleen kokonaispanos sarjassa oli väkevä Wilma Lax oli 9. ja Ida Suuronen 18. Suuret onnittelut Mestaruudesta ja  hienosta suorituksista.  On meillä siinä tyttötrio!

Myös Rebecca Lönnqvist hiihti hienosti palkinnolle ollen 25. T16 sarjassa.  Akilleen muutkin hiihtäjät tekivät talven parhaan suoritukset Tärkeässä paikassa, ktso tulossivut.  Onnittelut koko joukkueelle hyvistä suorituksista

Katso Melissan voittajahaastattelu oh linkin takaa:

 http://www.hiihtoliitto.fi/hopeasompa/uutisia/13-sarjan-normaalimatkan-voitot-melissa-lonnstromille-ja-arttu-heikkiselle/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Latutilanne Porvoossa

 

Kuvia FSSM kisapäiviltä

FSSM tulospalveluun

 

Historiallinen SM-kulta Ann-Sofi Pitkäselle veteraanien  SM kilpailujen pitkillä matkoilla.

Ann-Sofi Pitkänen teki hiihtohistoria voittamalla seuran ensimmäisen Suomen mestaruuden kautta aikojen sarjassa N40  Finlandia-hiihdon yhteydessä hiihdettyjen pitkien matkojen veteraaninen SM-kilpailuissa. Suuret onnittelut Ann-Sofi:lle   Loistavaa menestystä säesti Marlene Grönqvist- Lönnström sijoittumalla 4. samassa sarjassa.

Miesten puolella Jan Aldén vastasi miesten mitalisaaliista voittamalla pronssimitalin M50sarjassa. Lisäksi M40 sarjassa Kim Lönnström oli 8, Arvo Luts 13 ja Tomi Laurén 19.

Finlandian yhteydessä hiihdettiin 100-vuotiaan isänmaamme kunniaksi myös 100 km matkan jossa Thomas Pitkänen oli 14. M40 sarjassa. 

Kun Veteraanit ratkoivat paremmuuttaan Lahdessa, nuoret olivat vauhdissa Liljendalissa jossa hiihdettiin NÅID.n mestaruuskisat. Akilleen mitalisaalis oli komea 5 henkilökohtaisella kultamitalilla 7 pronssia ja 5 hopeaa. Lisäksi parisprinteissa tuli 4 kultaa ja kaksi hopeaa.

Onnittelemme kaikkia menestyjiä loistavista suorituksista  lauantaina 4.2.2017 

 

Hopeasomman Loppukilpailu  /  Lempäälä 17-19.2.2017

 

---------

Esa Liukkonen ottaa vastuun hiihtojaoston rahastonhoitajana 1.1.2017 alkaen. Ilmoittautumiset ja matkakulut voi siis jatkossa osoittaa hänelle. Samalla hiihtojaosto haluaa kiittää edellistä rahastonhoitajaa Christina Bremer:ä seuran hyväksi tehdystä monivuotisesta työstä.

email: esapetri.liukkonen(at)gmail.com

tel. 040 716 9114

Osoite: Caloniuksenkatu 34, 06100 Porvoo

------

 

 

 

 

 

 

"